CrossFit Arnhem Kids

Net als met het CrossFit programma voor volwassen staan de fundamentele bewegingspatronen binnen het CrossFit Kids programma centraal. Het Kids programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen van alle leeftijden. Op een leuke manier wordt er aandachtig met de kinderen gewerkt om ze fitter, vaardiger en sterker te maken met als uiteindelijk doel fit te zijn voor het leven.

Met ons CrossFit Kids programma werken wij niet alleen aan het veilig bewegen, ook leren wij de kinderen samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen, sociale contacten te maken en het allebelangrijkste om plezier te hebben!

De CrossFit Kids lessen zijn iedere woensdagmiddag om 15:30u. Instromen kan op ieder moment.

Niets is zo veranderlijk als een kind. Daarom zijn de eerste drie lessen gratis. Zo kunnen de kinderen CrossFit eerst uitproberen. Na deze 3 introductie lessen is er de mogelijkheid voor het afsluiten van een abonnement.

Geïnteresseerd in ons CrossFit Kids programma? Voor meer informatie of aanmelden neem je contact op met CrossFit Arnhem via: info@crossfitarnhem.com.

 

CrossFit Arnhem Kids zijn in te delen in twee leeftijds categorieën:

  • CrossFit Kids

Deze lessen zijn gericht op kinderen in de leeftijdscategorie van 5 t/m 12 jaar.

Deze lessen hebben als doel om kinderen bekend te maken met sporten en dit op een leuke en active manier te laten ontdeken. Een les duurt +/- 30 minuten en draait om het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden. Via diverse activiteiten zoals parcours afleggen, team spelletjes en leuke workouts zijn de kinderen actief bezig en leren zo de voordelen van bewegen. Daarnaast werken ze aan het maken van sociale contacten, het verbeteren van hun zelfvertrouwen en andere belangrijke levensvaardigheden.

  •  CrossFit Teens

Deze lessen zijn gericht op kinderen in de leeftijdscategorie van 12 t/m 18 jaar.

Vanaf een jaar of 10 zijn de meeste Kids toe aan een meer uitdagend programma. In hun tienerjaren veranderd het menselijk lichaam in razend tempo, en veranderd van week tot week. Het CrossFit Teens programma is zo ontwikkeld om de kinderen met deze veranderingen te leren omgaan en zichzelf succesvol te blijven ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. In het Teens programma ligt de focus meer op de technieken van de meer geavanceerde bewegingen en gaat verder in het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.

Op dit moment bieden wij alleen nog CrossFit Kids lessen aan. In de toekomst zullen wij ons lesaanbod uitbreiden met CrossFit Teens lessen.