Wat is CrossFit - PDFCrossFit is een intensief en afwisselend fitness programma dat zich richt op kracht- en conditietraining. Samengesteld van verschillende trainingsmethodes helpt CrossFit je om jouw fysieke vaardigheden te verbeteren op basis van de 10 fitness domeinen. De basiselementen van CrossFit bestaan uit:

  • Gewichtheffen
  • Gymnastiek/Turnen
  • Conditietraining/Uithoudingsvermogen

CrossFit is effectiever, efficiënter en veiliger dan traditionele trainingsmethoden. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De trainingen zijn intensief en leveren snel resultaat op. Elke training is verschillend zodat jouw lijf constant geprikkeld word. Trainingen duren maximaal één uur en bestaan altijd uit een goede warming-up. Vervolgens wordt er uitvoerig aandacht besteed aan het technisch gedeelte (skills) waarna je deze skills gaat toepassen in een intensieve WorkOut of the Day (WOD).

Onder begeleiding van een gecertificeerde en professionele trainer wordt er gewerkt in groepen van maximaal tien personen. Hierdoor is er ruimte voor individuele en persoonlijke begeleiding gedurende de uitvoering van de diverse oefenvormen. Door het trainen in groepsverband wordt er ook op een leuke manier competetief getraind. Grenzen verleggen en het uiterste uit jezelf halen worden aangemoedigd door de trainer en mede-sporters.

Trainingen zijn altijd en voor iedereen aan te passen. Door te overleggen zijn er talloze mogelijkheden om te schalen in belasting, intensiteit en duur waardoor iedereen de CrossFit methode kan volgen. Een completere training voor je hele lichaam bestaat niet!

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder voor meer informatie over CrossFit Arnhem of meld je direct aan voor een gratis proefles!