INDIVIDUEEL SPORTEN @ CROSSFIT ARNHEM: HOE ZIET DAT ERUIT?

Tijdens de persconferentie van 3 november is aangekondigd dat per 4 november 22:00 uur sportscholen open mogen blijven. Groepslessen zijn echter niet meer toegestaan: er mag alleen individueel gesport worden. Dit voelt gek voor ons als CrossFit-box gek omdat naar onze mening juist het sporten in groepsverband, zoals dat bij ons georganiseerd is, erg overzichtelijk werkt en voorkomt dat mensen kriskras door elkaar gaan lopen en hutjemutje op elkaar staan. De Veiligheidsregio Gelderland Midden is het op dit punt met ons eens maar helaas hebben wij vanuit de gemeente Arnhem geen toestemming om onze lessen voort te mogen zetten. Tot de overheid beslist dat groepslessen weer zijn toegestaan, hebben wij dus voorlopig met deze beperkende maatregelen te maken. Uitzondering op de regel zijn de lessen voor kinderen tot 17 jaar. Zij mogen nog gewoon in groepsverband blijven trainen. Voor de kids- en teens lessen zullen er dus geen aanpassingen worden gemaakt, deze lessen gaan gewoon door.

Hoe zien de overige lessen er uit?
Er mogen nog steeds maximaal 30 personen in de hal tegelijk aanwezig zijn en de 1,5 meter afstand moet worden gewaarborgd. Wij kunnen dus vasthouden aan de trainingsvakken en de halindeling die wij nu al hebben. Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd op de box aanwezig zijn, zullen wij op piekuren de box afsluiten door middel van de rood/witte ketting. Is deze ketting dicht? Dan moet je dus buiten wachten tot je door de coach wordt opgehaald voor jouw training. Dit zal voornamelijk in de avonduren en in het weekend het geval zijn.

Er is een aanpassing gemaakt aan het aantal zitplekken bij de plankiers om de afstand in deze trainingsruimte beter te waarborgen. Er mogen 2 personen per plankier trainen tijdens een les: 1 persoon op de plankier, 1 neemt plaats op de stoel. Daarna wordt er gewisseld.

Kleedkamers zijn in deze periode gesloten. Omkleden op de box is dus niet toegestaan. Kom omgekleed en met je gevulde bidon naar de box. Alleen in de dameskleedkamer is slechts 1 toilet in gebruik.

We houden voor nu het rooster aan van de afgelopen weken. Er wordt echter niet meer in groepen gesport maar individueel. De Open Gym en Open Platform trainingen blijven zoals ze al waren. De overige lessen worden ook Open trainingen. Dus: WOD wordt Open WOD, OLY wordt Open OLY etc. Deze trainingen zullen er als volgt uitzien:

  • Ieder lid traint individueel in zijn/haar vak en blijft hier gedurende de gehele training.
  • De programmering is aangepast op het individueel trainen. Dit betekent dat je in de Sportbit Manager App een duidelijke omschrijving van de WOD zult vinden, inclusief warming up, skills, scaling en rx options, benodigd materiaal en belangrijk: het doel van de training.  Deze les wordt ondersteund met filmpjes in de app.
  • Voor specialty lessen zoals OLY, Gymnastics etc. wordt een aparte programmering in de Sportbit Manager App gezet zodat je ook deze trainingen zelf kunt blijven uitvoeren.
  • Er is geen gezamenlijke warming up, uitleg bij het bord of techniekuitleg.
  • Er is tijdens de trainingsuren altijd een coach aanwezig, ook voor specialty lessen, om individueel te coachen tijdens jouw training. Je kunt dus, wat voor een vraag je dan ook hebt, altijd een coach inschakelen. Wij vragen je hiervoor om duidelijk contact te zoeken met de coach zonder hierbij je vak te verlaten. Roep de coach even bij je of steek je hand op. De coaches zullen hier alert op zijn.
  • Elke training duurt maximaal 45 minuten. De klok wordt dus bij aanvang van elke training op 45 minuten gezet. In deze tijd doe je je training en ruim je ook de door jou gebruikte materialen op. Na 45 minuten, zal de coach iedereen verzoeken op de box te verlaten zodat de volgende groep kan komen trainen.
  • Om toch met een klok te kunnen trainen, adviseren wij je om SmartWOD te downloaden zodat je toch jouw trainingen kunt timen.
  • Toch samen trainen? Trainen in groepjes van 2 personen is toegestaan. De afgelopen dagen hebben wij ervaren dat het motiveert om samen met een buddy te trainen/een buddypaar te vormen voor aanvang van de les. Zo kan je elkaar een beetje coachen en motiveren om het maximale uit jouw training te halen.

Wij hopen door de trainingen op deze manier te organiseren, dat iedereen toch zoveel mogelijk kan blijven sporten. We zien je dus ook graag snel weer op de box. Mocht je feedback voor ons hebben naar aanleiding van je training, dan horen wij dit uiteraard graag zodat wij dit kunnen meenemen in het optimaliseren van deze manier van trainen. Tot op de box!

 

GRATIS PROEFLES