Kracht WOD

Krachttraining is een manier van trainen waarbij gebruik wordt gemaakt van extra weerstand tijdens de training. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van kettlebells, dumbbells, halters en krachtapparaten. Ook bij CrossFit Arnhem is het mogelijk krachttrainingen te doen. Er zijn veel verschillende vormen van deze trainingen en veel manieren om dit te doen. Bij CrossFit Arnhem zijn de mogelijkheden oneindig en kunnen leden zeven dagen per week onder begeleiding werken aan kracht en spiermassa.

CrossFit Arnhem heeft ook speciale programma’s voor kinderen op het gebied van krachttraining. CrossFit box Arnhem mag zich dan ook een CrossFit Kids affiliate noemen.

Voordelen

Krachttraining heeft verschillende voordelen voor je lichaam en geest.

  • Je wordt sterker en ontwikkelt je spieren
  • Het verlaagt je bloeddruk
  • Het versterkt je botten
  • Het helpt bij afvallen
  • Het zorgt voor een gezonder en energieker gevoel
  • Het verhoogt je zelfvertrouwen

Spiermassa opbouwen doe je door je spieren te belasten met krachttraining. Door oefeningen te doen met dumbbells, halters en fitness toestellen, de zogenaamde krachttraining, ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. De spieren herstellen zichzelf, maar boven het originele niveau. Op lange termijn bouw je hierdoor spiermassa op.

Kracht WOD

Bij CrossFit Arnhem hebben we alles in huis om jouw training tot een succes maken. Daarnaast beschikken onze coaches over de juiste kennis om jou te helpen bij je training.

Tijdens deze lessen ligt de nadruk vooral op dynamische oefeningen (welke niet terug komen in de reguliere WOD’s) om zo je spieren te versterken. Ook hier wordt gewerkt met een 12-weekse programmering echter is het bij deze les zo dat dat de programmering van de maandag en donderdag gelijk zal zijn: 1x per week hiervoor inschrijven is dus voldoende.

Durf jij de uitdaging aan? Meld je dan nu aan!

GRATIS PROEFLES