LEER DE BASIS VAN CROSSFIT TIJDENS DE CF FUNDAMENTALS LESSEN!

Bij CrossFit Arnhem vinden wij kennis van bewegen, het correct uitvoeren van de bewegingen en de focus op techniek erg belangrijk. Om volgens de CrossFit-methode te kunnen trainen is het belangrijk dat je de basisbeginselen van CrossFit en bijbehorende technieken goed onder de knie hebt alvorens je mee kunt doen aan de reguliere lessen. Dit leer je bij CrossFit Arnhem tijdens het CF Fundamentals-lessen.

Tijdens de CF Fundamentals-lessen leer je de basisbeginselen van CrossFit en worden de Do’s en Don’ts van de verschillende fundamentele CrossFit bewegingen behandeld.  De CF Fundamentals-lessen zijn tevens een intake met onze coaches. Onze coaches leren jou als atleet kennen, eventuele blessures (uit het verleden) kan je toelichten en ook worden jouw persoonlijke doelen besproken.

Deelname aan de CF Fundamentals-lessen is erg aan te raden voor alle nieuwe leden van CrossFit Arnhem die nog geen ervaring hebben met CrossFit. Zo waarborgen wij technisch goed en veilig bewegen en worden blessures voorkomen. Als je de CF Fundamentals-lessen succesvol hebt afgerond en je de basisbeginselen voldoende beheerst, ben je klaar om mee te doen met de dagelijkse WOD’s bij CrossFit Arnhem.

9 FUNDAMENTELE BEWEGINGEN VAN CROSSFIT

In CrossFit spreken we van 9 foundational movements die de basis vormen van CrossFit. Dit zijn bewegingen die regelmatig terugkomen in de lessen en die gelinkt zijn aan bewegingen uit het dagelijkse leven.
De complexe bewegingen in CrossFit bouwen voort op deze 9 basisbewegingen. Daarom besteden wij in de CF Fundamentals-lessen uitgebreid aandacht aan deze technieken.

De technieken zijn als volgt:

  • Air Squat – Front Squat – Overhead Squat
  • Shoulder Press – Push Press – Push Jerk
  • Deadlift – Sumo Deadlift High Pull – Medball Clean

Uniek in de CF Fundamentals-lessen is dat wij ook aandacht besteden aan de technieken van het Olympisch gewichtheffen en we direct beginnen met het trainen van jouw fitness door het geleerde toe te passen in korte workouts. Zo leer je hoe je, ook onder vermoeidheid, de technieken kan gebruiken. Tegelijkertijd leer je jouw lichaam kennen, wordt je voorbereid op de reguliere lessen en leer je waar je oefeningen (nu nog) kan schalen op een manier die past bij jouw niveau. Al deze kennis vormt de basis van jouw CrossFit-avontuur.

ERVAAR HET ZELF

"THE MAGIC IS IN THE MOVEMENT, THE ART IS IN THE PROGRAMMING, THE SCIENCE IS IN THE EXPLANATION & THE FUN IS IN THE COMMUNITY"

NEEM NU CONTACT OP