Weightlifting

Gewichtheffen, of liever gezegd Olympisch Gewichtheffen, is een belangrijk onderdeel van CrossFit. Deze tak van sport betekent niet alleen zo veel mogelijk kilo’s liften; bij gewichtheffen komen vier verschillende elementen samen; kracht, snelheid, techniek en coördinatie. CrossFit Arnhem helpt jou met het trainen en verbeteren van deze vier elementen.

Onze trainers hebben niet alleen CrossFit licenties, maar zijn ook gespecialiseerd in diverse deelgebieden waaronder Olympisch Gewichtheffen. Daarnaast werken wij samen met de professionals van WeLift. Dit betekent altijd een veilige en goede training. Kwaliteit boven kwantiteit.

Olympisch Gewichtheffen vraagt veel van de atleten en om een echt goede techniek te ontwikkelen is een grote tijdsinvestering nodig. Er zijn twee oefeningen waar het bij Olympisch gewichtheffen om draait.

on ramp

Clean and Jerk

Deze oefening bestaat uit twee onderdelen. Bij de Clean and Jerk wordt het halter tot de schouders getild (clean) en vervolgens tot boven het hoofd gestoten (jerk). In het begin wordt deze oefening veelal alleen met de stang geoefend om de focus te leggen op de uitvoering en de techniek.

Snatch

Bij de Snatch wordt het halter breed vastgepakt en tot boven het hoofd getild. De oefening mag niet onderbroken worden. Vanuit hurkpositie wordt de halter tot borsthoogte gebracht, daarna moet men het halter snel boven het hoofd stoten, terwijl je in hurkpositie bent. Als laatste moeten de benen gestrekt worden terwijl het halter boven het hoofd gehouden wordt. Hierbij worden de spieren in de rug, benen, kuiten en buik veel gebruikt.

Olympisch gewichtheffen kent veel verschillen met normale krachttraining. Deze vorm van gewichtheffen is explosiever en snelheid speelt een grotere rol.

201805_CFArnhem_155150_D850a_DSC_3576

Benieuwd wat CrossFit Arnhem voor jou kan doen?

GRATIS PROEFLES