WEIGHTLIFTING

Olympisch gewichtheffen is een sport waarbij veel meer komt kijken dan alleen kracht. Olympisch gewichtheffen draait om techniek, coördinatie, balans en de juiste mindset. Je kan nog zo sterk zijn, gewichtheffen is toch echt een vak apart. Er gaan veel trainingsuren zitten in het perfectioneren van de technieken van het olympisch gewichtheffen.

Uniek aan CrossFit Arnhem is de samenwerking met Welift. Al vele jaren zijn zij partner van CrossFit Arnhem en verzorgen zij bij ons op locatie de (programmering van de) Weightlifting lessen. Tijdens de Weightlifting lessen krijg je de technieken van de Snatch (trekken) en de Clean & Jerk (stoten) aangeleerd en wordt gewerkt aan het perfectioneren van deze techniek. Ook wordt tijdens deze lessen gewerkt aan het creeren van de juiste fysieke en mentale voorwaarden. Onze Weightlifting lessen staan altijd onder begeleiding van gespecialiseerde en ervaren Weightlifting coaches.

CLEAN & JERK

Bij de Clean & Jerk wordt de halter eerst voorgeslagen door deze tot schouderhoogte voor de borst te brengen, vervolgens wordt de halter uitgestoten tot de armen gestrekt boven het lichaam zijn. De halter wordt smal beetgepakt (schouderbreedte) en wordt vervolgens met één beweging naar de schouder gebracht. Hierna volgt het tweede gedeelte: de stoot. Hierbij moeten de armen in één keer gestrekt worden zodat de halter boven het hoofd wordt gefixeerd. De stoot wordt meestal gedaan met een uitvalsprong.

SNATCH

Bij de Snatch wordt de halter in één vloeiende beweging met gestrekte armen tot boven het hoofd gebracht. De halter wordt met een wijde greep vastgepakt. De atleet tilt de halter vanuit hurkzit op, door zijn romp en benen te strekken. De halter wordt hierbij doorgetrokken tot voor de borst. Direct daarna zal de atleet zichzelf, in één beweging, tijdens de versnelling van de halter, onder de halter brengen. De beurt wordt goedgekeurd wanneer de atleet vervolgens kan opstaan met de halter in gestrekte positie boven het hoofd en de atleet erin slaagt om duidelijke controle over de halter te laten zien.

“Don't be scared to lift heavy!”

PLAN JOUW GRATIS PROEFLES