Gymnastics

Wanneer we het over CrossFit Gymnastics hebben, dan worden hiermee doorgaans alle bewegingen bedoeld die met eigen lichaamsgewicht worden uitgevoerd, bijvoorbeeld push ups en pull ups. Elementen van het welbekende turnen worden hiermee toegevoegd aan CrossFit workouts.

Een oefening wordt gezien als een Gymnastics oefening, wanneer je lichaam door een bepaalde Range of Motion (ROM) of Extended Range of Motion (EROM) gaat, zonder dat hier een extern gewicht aan toe wordt gevoegd. Materialen die tijdens Gymnastics movements worden gebruikt zijn o.a. de vloer, het rek, ringen, dip bars, touwen en andersoortig materiaal.

Tijdens onze Gymnastics lessen werken wij aan zowel kracht als skills. Het kracht gedeelte focust vooral op het ontwikkelen van jouw core en kracht in het bovenlichaam. Een goede aanvulling op jouw trainingen dus als je niet genoeg kracht hebt voor bijvoorbeeld pull-ups, handstand push-ups, muscle ups, rope climbs etc.

Het skills gedeelte legt de focus op de techniek van veelgebruikte gymnastische CrossFit bewegingen zoals kipping- en butterfly pullups en (ring) muscle ups. Dit gedeelte van de training focust zich met name op bewustwording van de bewegingen, hoe zitten de bewegingen technisch in elkaar en er is aandacht voor de kwaliteit van de bewegingen.

Gymnastics op verschillende niveaus!

Tijdens onze lessen maken wij onderscheid tussen Beginners Gymnastics en Advanced Gymnastics.

De Beginners Gymnastics les focust zich op het ontwikkelen van de basiskracht die nodig is voor het kunnen uitvoeren van Gymnastics movements. Daarnaast wordt je bekend gemaakt met de techniek van de basis gymnastics movements, zoals de push up, pull up en toes to bar. Dit is dus dé les om naar toe te gaan om jouw eerste pull up of toes to bar te behalen. Voor deze les is geen specifieke gymnastiek ervaring vereist. Dit leren wij jou tijdens de les. 

De Advanced Gymnastics les focust zich op het verder uitbouwen van Gymnastics movements naar meer complexere bewegingen zoals de Muscle Up of Handstand Push Up. Ook werken we tijdens deze les aan het verbeteren van de techniek met als doel de bewegingen efficiënter te kunnen uitvoeren.

Onze coaches adviseren jou graag over welke les voor jou het meest geschikt is om te werken aan jouw Gymnastics skills.

“If you don't leap, you'll never know what it's like to fly!”

PLAN JOUW GRATIS PROEFLES