StrongFit

Een sterke basis

Met StrongFit wordt gekeken naar de fundamentele bewegingspatronen van de mens. Onderliggende problemen worden onderzocht en geadresseerd zodat leden nog beter kunnen presteren. Een sterke basis en het begrijpen van het hoe en waarom met betrekking tot beweging is belangrijk om oefeningen optimaal, veilig en correct uit te kunnen voeren. Materialen die hierbij gebruikt worden zijn dan ook vrij eenvoudig, o.a. sandbags, d-balls, yokes, power sleds, dumbells en farmer carry’s.

Bij CrossFit Arnhem is het mogelijk om onder begeleiding StrongFit oefeningen uit te voeren. Onze professionele coaches helpen jou om je techniek te verbeteren. Samen met de trainers en mede-crossfitters word je gemotiveerd het beste uit jezelf te halen. Een hechte community waar iedereen elkaar kent en steunt.

201805_CFArnhem_160546_D850a_DSC_3705

Oefeningen

Bij StrongFit draait het voornamelijk om kracht, maar het is meer dan dat. Uithoudingsvermogen en explosiviteit zijn ook belangrijk binnen dit onderdeel van CrossFit.

Er zijn verschillende oefeningen die je ook tegenkomt bij powerlifting en gewichtheffen, zoals de squat en deadlift. Het grote verschil is dat er weinig met halters wordt getraind. Bij StrongFit draait het om de zogenoemde ‘odd objects’.  Denk hierbij aan zware atlas stenen, tractorbanden, yokes, farmer carry en zandzakken.

Techniek

Binnen CrossFit is StrongFit erg handig voor het opbouwen van brute kracht. De oefeningen hebben ook betrekking op de dagelijkse lichaamsbewegingen. Bijvoorbeeld de ‘farmer walk’, waarbij je met tientallen kilo’s een aantal meters moet lopen. Andere oefeningen zijn de yoke carry, waarbij je een metalen frame moet dragen. Of tire flips, waarbij je een grote tractorband moet omgooien over een bepaalde afstand.

CrossFit Arnhem

Wil je ook fysiek en mentaal sterker worden?

GRATIS PROEFLES