StrongFit/StrongHer

Zware gewichten gooien en stoten

Met StrongFit wordt gekeken naar de fundamentele bewegingspatronen van de mens. Onderliggende problemen worden onderzocht en geadresseerd zodat leden nog beter kunnen presteren. Een sterke basis en het begrijpen van het hoe en waarom met betrekking tot beweging is belangrijk om oefeningen optimaal, veilig en correct uit te kunnen voeren. Materialen die hierbij gebruikt worden zijn dan ook vrij eenvoudig, o.a. sandbags, d-balls, yokes, power sleds, dumbells en farmer carry’s.

Bij CrossFit Arnhem is het mogelijk om onder begeleiding StrongFit oefeningen uit te voeren. Onze professionele coaches helpen jou om je techniek te verbeteren en een echte strong man of strong woman te worden, zowel recreatief als competitief. Samen met trainers en mede-crossfitters word je gemotiveerd het onderste uit de kan te halen. Een hechte community waar iedereen elkaar kent en steunt.

Oefeningen

Bij StrongFit draait het voornamelijk om kracht, maar het is meer dan dat. Uithoudingsvermogen en explosiviteit zijn essentieel om uit te blinken in dit gewaagde onderdeel van CrossFit.

Er zijn verschillende oefeningen die je ook tegenkomt bij powerlifting en gewichtheffen, zoals de squat en deadlift. Het grote verschil is dat er weinig met halters wordt getraind. Bij StrongFit draait het om de zogenoemde ‘odd objects’.  Denk hierbij aan zware atlas stenen, tractorbanden, yokes, farmer carry en zandzakken.

Techniek

Binnen CrossFit is StrongFit erg handig voor het opbouwen van brute kracht. De oefeningen hebben ook betrekking op de dagelijkse lichaamsbewegingen. Bijvoorbeeld de ‘farmer walk’, waarbij je met tientallen kilo’s een aantal meters moet lopen. Andere oefeningen zijn de yoke carry, waarbij je een metalen frame moet dragen. Of tire flips, waarbij je een grote tractorband moet omgooien over een bepaalde afstand.

Wil je ook fysiek en mentaal sterker worden?

GRATIS PROEFLES