Het kiezen van een sportschool/CrossFit box: een belangrijke keuze!

Als het goed is, ga je er een groot deel van jouw tijd besteden om jouw doelen te halen. Er zijn tal van sportscholen en CrossFit boxen in Nederland. Maar hoe onderscheiden zij zich? En welk concept past het best bij jou en jouw doelen?

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de box waar je je inschrijft.
Onderstaande checklist kan je helpen bij het maken van deze keuze.

FACILITEITEN

Hoe ziet de box eruit? Is het schoon? Hoe zit het met de kwaliteit van de trainingsmaterialen? Hoe divers is het aanbod aan materiaal? Zijn kleedkamers belangrijk voor jou?

PROGRAMMERING

Hoe gaat de box om met programmering? Komen alle onderdelen voldoende aan bod en wordt er voldoende aandacht besteed aan techniektraining?

COACHES

zijn de coaches gecertificeerd en voldoende opgeleid? Maar ook, hoe zit het met hun people skills? En zijn ze in staat om oefeningen aan te passen aan verschillende niveaus in de les?

LOCATIE

Als je regelmatig wilt trainen, is het belangrijk dat de box bij jou in de buurt is of dat je er makkelijk kan komen met het vervoer van jouw keuze. Hoe zit het evt. met parkeergelegenheid? Kan je je fiets makkelijk stallen? Des te beter de bereikbaarheid van de box, des te groter de kans dat jij vaker zult gaan trainen.

COMMUNITY

Community is wat CrossFit uniek maakt. De community kan belangrijk zijn voor jou om je thuis te voelen. Dit zijn niet alleen de coaches maar vooral ook de andere leden. Hoe is de interactie tussen de mensen op de box? Stimuleren en motiveren leden en coaches elkaar? Zijn ze behulpzaam en staan ze open voor vragen/feedback? Voel jij je op je gemak binnen de community? Daarnaast zijn er boxen die veel aandacht besteden aan het bouwen en onderhouden van hun community door regelmatig social events te organiseren. Hoe belangrijk zijn deze events voor jou?

LIDMAATSCHAPPEN & TARIEVEN

Welke lidmaatschappen worden aangeboden en past dit bij jouw trainingswensen? Welke voorwaarden zijn er aan het lidmaatschap verbonden? En wat zijn de regels als het gaat om het wijzigen/pauzeren/opzegging van jouw abonnement? Vergeet hiervoor niet de algemene voorwaarden te lezen.

REPUTATIE/REVIEWS

Hoe staat een box aangeschreven? Wellicht ben je wel doorverwezen door iemand die je kent of die wellicht al bij de box traint? Kom je uit een andere stand, dan kennen box owners elkaar vaak en kunnen zij je adviseren over welke box in jouw nieuwe woonplaats wellicht het beste bij jou past. En natuurlijk, hoe zit het met de online reviews over de box?

‘THE VIBE’

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een bepaalde box/sportschool. Uiteindelijk is het belangrijk dat de vibe goed voelt en bij jou past. Zie jij jezelf trainen bij de box? Voel je een klik met de leden, de coaches etc. Kortom, hoe is de vibe en past die bij jou? Het is daarom altijd goed om een proefles te nemen voordat je een lidmaatschap aangaat. Zo kan je zelf de vibe ervaren.

PROFESSIONEEL NETWERK

Een box heeft vaak een uitgebreid netwerk van professionals die jou kunnen ondersteunen in het behalen van jouw doelen. Werken ze bijvoorbeeld samen met fysiotherapeuten, masseuses, voedingsdeskundigen, sportartsen etc. Vooral wanneer je specifieke gezondheidsdoelen hebt of wanneer je bekend bent met (lichamelijke) klachten of blessures, kan het fijn zijn om te weten dat er een netwerk is waar de coaches mee samen werken.

EXTRA’S

Wellicht is het niet het eerste waar je aan denkt maar soms kan het toch van belang zijn. Welke extra’s worden er aangeboden in de box? Is er bijvoorbeeld magnesium poeder dat je kan gebruiken of moet je dit zelf regelen? Worden er drankjes/snacks/supplementen of andere extra producten verkocht? Hoe gemakkelijk is het om in te schrijven voor de lessen?

Zoals je leest, genoeg dingen waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van de meest geschikte CrossFit box voor jou. Mocht je willen weten hoe CrossFit Arnhem met bovenstaande punten omgaat, plan een gratis proefles in en ervaar het zelf.

ERVAREN OF CROSSFIT ARNHEM BIJ JOU PAST?

Bij CrossFit Arnhem vinden wij het belangrijk dat je bewust kiest voor een lidmaatschap bij CrossFit Arnhem. Zo weet je zeker dat je kiest voor een sportschool waar jij je thuis voelt. Daarom mag je bij ons altijd een gratis proefles doen om onze box te ervaren, kennis te maken met onze coaches en mede-atleten en om de sfeer op de box te proeven.

“Dingen die je leuk vindt, houd je langer vol!”